Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اسمش را هرچه دوست دارید، بگذارید، ولگرد، بی خانمان، بلاصاحب، این نامگذاری‌ها چیزی از صورت مسئله حل نمی‌کند، امروز خیابان‌ها و معابر سطح شهر‌ها و روستا‌های  تبریز، از حضور انبوهی از سگ‌های ولگرد، تبدیل به قفسی از رعب و وحشت شده است، ترس از سگ در نگاه‌های وحشت زده شهروندان، از کودکان گرفته تا حتی مرد‌های جوان، خانه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود سگ‌هایی که نه تنها باعث رعب و وحشت می‌شوند، بلکه ناقل آلودگی و بیماری‌های زیادی هم هستند، بیماری هایی، چون هاری، کرم انگلی و بیماری‌های مشترک انسان و حیوان که باعث شده وجود آزادانه سگ‌ها بعنوان یک تهدید برای انسان و جامعه رقم بخورد و این معضل را تبدیل به یک فاجعه‌ای دردناک برای شهر‌های آذربایجان شرقی بدل سازد.

یکی از مسائل زیست‌محیطی شهرها در سال‌های اخیر که به معضلی جدی تبدیل شده، ازدیاد و پرسه‌زدن سگ‌های بدون صاحب در بافت شهری و مناطق مسکونی است که علاوه بر ایجاد ترس و وحشت میان مردم، موجب آلودگی محیط زندگی و انتقال بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان می‌شود.

در ایران بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار سگ وجود دارد که بنابر اعلام کارشناسان محیط‌زیست، حدود دو تا سه‌میلیون یا به‌عبارتی بیش از نصف این رقم را سگ‌های خیابانی تشکیل می‌دهند که به نسبت سگ‌های ولگرد به جمعیت کل آن‌ها در سایر کشورهای جهان آماری نگران‌کننده است.

طبق آماری که وزارت بهداشت در سال‌های گذشته اعلام کرده، میزان گزش مخصوصاً توسط سگ‌ها افزایش یافته و بیش از ۷۰ درصد این گزش‌ها هم مربوط به سگ‌های بدون صاحب است. آمار گزش‌ها به شدت در طول ۱۰ سال گذشته افزایش یافته است.

آماری که سازمان بهداشت جهانی ارائه داده است، نشان می‌دهد که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۰ ایران سومین کشور از نظر مرگ انسان‌ها به واسطه ابتلاء به بیماری هاری است. ایران بعد از کشور هندوستان با ۱٫۳ میلیارد نفر و چین با ۱٫۴ میلیارد نفر جمعیت، با ۸۵ میلیون نفر جمعیت سومین کشور است که تعداد مبتلایان و مرگ‌و میر افراد در اثر گزش سگ‌ها (و نه هیچ حیوان دیگری) زیاد بوده است.

ضرورت جمع آوری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب

عضو شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت جمع آوری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب تاکید کرد.

احد صادقی  اظهار کرد:  لازم است در خصوص جمع آوری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب  اقدامات جدی صورت گیرد.

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: خواهشمندیم این موضوع در کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری به جد پیگیری و نسبت به ساماندهی اقدامات جدی صورت گیرد.

 

عقیم‌سازی، راهکار عملی شهرداری تبریز برای کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب

احداث پناهگاه حیوانات شهرداری تبریز در سال جدید اقدام مهم و اساسی در ساماندهی سگ‌های بلاصاحب است که با عقیم‌سازی آنها در این مرکز، می‌توان جمعیت سگ‌های بلاصاحب را نیز کنترل کرد.

در حال حاضر پناهگاه حیوانات شهرداری تبریز با هدف جمع‌آوری، ساماندهی، عقیم سازی سگ های بلاصاحب در دست احداث است.

در کنار احداث این مرکز، شهرداری تبریز به تازگی طی قراردادی با مجموعه پناهگاه حیوانات، در بحث عقیم سازی و تیمار سگ‌های بلاصاحب، مشارکت این مجموعه را نیز جذب کرده است که طی هفته‌های آتی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. 

 

جلب مشارکت برای ساماندهی سگ های بلاصاحب 

رئیس اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهری در مورد مشارکت عمومی در ساماندهی سگ‌های بلاصاحب می‌گوید: در حال حاضر توسط اکیپ‌های مستقر در مناطق دهگانه سگ‌های بلاصاحب به صورت روزانه جمع آوری و به مرکز پناهگاه حیوانات شهرداری منتقل می شوند.

وحید امامی‌کیا افزود: با نهایی شدن عقد قرارداد با پناهگاه پردیس انتظار می‌رود طی یکی دو هفته آینده عملیات عقیم‌سازی و ساماندهی جمعیت سگ‌های بلاصاحب با همراهی این مرکز در تبریز سر و سامان یابد. 

وی معتقد است: با احداث پناهگاه حیوانات شهرداری تبریز نیز و جلب مشارکت پناهگاه مورد اشاره انتظار می رود ساماندهی و کنترل ازدیاد سگ های بلاصاحب در تبریز حاصل شود. 

 

 

 

احداث درمانگاه در پناهگاه حیوانات شهری 

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز در این خصوص می گوید: خوشبختانه با دستور شهردار تبریز مرکز مجهزی در پناهگاه حیوانات شهری شهرداری تبریز در حال احداث است که بلافاصله بعد از تکمیل آن بخشی از عملیات عقیم سازی و ریکاوری در این مرکز اجرا خواهد شد. 

حبیبه هراتی گفت:در این مرکز قسمت های مختلف مورد نیاز برای درمانگاه حیوانات پیش بینی و طراحی شده است و بعد از تکمیل برای ساماندهی و عقیم سازی سگ های بلاصاحب و حیوانات شهری مورد استفاده قرار خواهد گرفت. 

زنده گیری سگ‌های ولگرد با پیستول‌های بیهوشی 

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تبریز در خصوص زنده‌گیری و دورسازی سگ‌های بلاصاحب گفت: زنده‌گیری و دورسازی سگ های بلاصاحب در تبریز توسط اکیپ های زنده گیری مناطق صرفا با استفاده از پیستول‌های بیهوشی انجام می‌گیرد. 

جواد صدیقی در خصوص وضعیت عقیم سازی سگ‌های بلاصاحب اظهار کرد: در حال حاضر در مرحله عقد قرارداد با پیمانکار برای اجرای عقیم سازی سگ های بلاصاحب هستیم و پیش بینی می کنیم طی یکی دو هفته آینده عقیم سازی سگ های بلاصاحب توسط پیمانکار مربوطه شروع شود. 

وی ادامه داد: البته همزمان با استعلام پیمانکار برای عقیم سازی، در حال احداث سایت مخصوص و پناهگاه حیوانات شهری هستیم که با تکمیل آن کلیه مراحل عقیم سازی و در این سایت انجام خواهد گرفت. 

صدیقی در ادامه با اشاره به اینکه بهترین راه کنترل جمعیت سگ های بلاصاحب و کاهش زاد و ولد آنها ، از دسترس خارج کردن پسماندهای غذایی و منابع تغذیه این حیوانات است،  افزود: به شهروندان توصیه می کنیم از رها سازی پسماندهای مواد غذایی در دسترس حیوانات خودداری کنند چون در دسترس بودن این پسماندها به عنوان غذا باعث افزایش بی رویه زاد و ولد حیوانات می شود. 

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار تبریز در خصوص غذارسانی به سگ ها نیز افزود: غذا رسانی شهروندان به سگ ها از روی حیوانات دوستی و طبیعت دوستی است که در ظاهر امری خوشایند است اما در نتیجه این غذارسانی افزایش انفجاری تعداد سگها را شاهد هستیم که مستقیما تعادل زیست محیطی را به هم زده و باعث صدمه غیر قابل جبران به سایر گونه های حیات وحش در پیرامون شهرها شده است. 

شهرداری تبریز در سال اخیر با توجه به درخواست های متعدد شهروندان در خصوص ساماندهی سگ های بلاصاحب اقدامات موثری در خصوص این موضوع انجام داده است که نتایج این اقدامات در ماه‌های آینده در سطح شهر ملموس خواهد بود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سگ ولگرد در تبریز شهر تبریز عقیم سازی سگ های ولگرد محیط زیست و خدمات شهری بیماری هاری در انسان سگ های ولگرد شورای شهر تبریز عقیم سازی سگ ها سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز حیوانات شهری عقیم سازی سگ های بلاصاحب پناهگاه حیوانات شهرداری ساماندهی سگ های بلاصاحب جمعیت سگ های بلاصاحب شهرداری تبریز حیوانات شهری سگ های ولگرد محیط زیست عقیم سازی جمع آوری زنده گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج

معاون خدمات شهری شهرداری سنندج ‌از آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سطح شهر خبر داد و گفت: پارک وانت‌های میوه‌فروش در معابر اصلی موجب ایجاد ترافیک و نارضایتی شهروندان شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سال‌هاست که معضل وانت بار‌های میوه فروش در خیابان‌های شهر سنندج علاوه بر نازیبا کردن چهره شهر، باعث ترافیک و حوادث رانندگی و گله‌مندی شهروندان شده است.

شهرداری سنندج سال گذشته چندین نقطه را برای مدتی کوتاه ویژه ساماندهی وانت‌بارها در نظر گرفت، ابتدا میوه‌فروشان از این طرح استقبال کردند اما پس از مدتی مجدداً در سایه عدم نظارت مسئولان متولی و استفاده غیرمجاز از معابر، به بهانه نبود درآمد و عدم خرید مردم، به محل‌های سابق خود از جمله بلوار 28 دی، بلوار آزادگان و مسیر بهاران بازگشتند و خیابان‌های سطح شهر را آشغال کردند.

 با افزایش گلایه‌های مردم و گزارشات و پیگیری‌های رسانه‌ای از معضلِ وجودِ وانت بار‌های میوه فروش در کنار خیابان‌های سطح شهر سنندج، مجدد مدیریت شهری پای کار آمده و از اجرای طرح ساماندهی در 11 نقطه از امروز خبر می‌دهد.

در همین زمینه؛ علی اصغری معاون خدمات شهری شهرداری سنندج ‌از آغاز طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سطح شهر خبر داد و اظهار داشت: پارک وانت‌های میوه‌فروش در معابر اصلی موجب ایجاد ترافیک و نارضایتی شهروندان شده است. 

وی گفت: به استناد تبصره یک بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها و با همکاری نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی و حمایت همشهریان طرح ساماندهی وانت بارهای میوه فروش به منظور کاهش ترافیک، ارتقای سیما و منظر سطح شهر و افزایش رضایتمندی شهروندان اجرا می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری سنندج اعلام کرد: وانت‌های میوه‌فروش در 11 نقطه سطح شهر شامل طرفین بلوار حمدی بهاران، پیاده‌رو بلوار ارشاد روبروی زندان، چهار راه حاجی‌آباد جنب مجموعه ورزشی و پیاده‌رو مربوطه، زمین روبروی تعویض پلاک (شهرک مولوی)،  شهرک زاگرس زمین پایین‌تر از درب خوابگاه دانشگاه کردستان، بلوار معلم نرسیده به شهرک بعثت بالاتر از پارک معلم و میدان 12 فروردین زمین روبروی سردخانه هدایت می‌شوند. 

وی بیان کرد: زمین حد فاصل میدان لیلاخ تا پل سنجرخان، زمین حد فاصل بلوار ساحلی از طرف سردخانه تا میدان لیلاخ، زمین پایین‌تر از میدان قانع بهاران و مخابرات و زمین روبروی پمپ بنزین ساحلی بطرف بلوار دادگستری از دیگر نقاط در نظر گرفته شهرداری سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه فروش در سطح شهر است. 

اصغری تصریح کرد: اگرچه مجموعه مدیریت شهری تمام ظرفیت‌های خود را در اجرای این طرح بکار می‌گیرد اما موفقیت این طرح نیازمند همراهی دستگاه‌های مختلف و مشارکت مردم و رانندگان وانت‌های میوه‌فروشی است. 

معاون خدمات شهری شهرداری سنندج اظهار کرد: همکاری با نیروهای شهرداری در اجرای این طرح ضروری است و با کسانی که همکاری نکنند برخورد قانونی صورت می‌گیرد. 

حال باید منتظر ماند و دید که آیا مدیریت شهری که در انجام رسالت خود در حوزه‌های مختلف شهری ضعف دارد، می‌تواند بألاخره مطالبه چندین ساله مردم همان ساماندهی وانت‌های میوه فروش را در عمل اجرا و تداوم داشته باشد، خبرنگار تسنیم در گزارشات میدانی نحوه اجرای طرح را پیگیری و به اطلاع شهروندان می‌رساند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • انتظار ۵ ساله مردم شهر جدید سهند برای احداث بیمارستانی مجهز
  • کنترل جمعیت حیوانات بلا صاحب در ارومیه
  • جمع‌آوری ۱۵۰ سگ بدون صاحب از سطح نصیرشهر
  • شهرداری اصفهان نسبت به کنترل سگ‌های ولگرد اقدام کند
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • آغاز ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش در سنندج
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • عقیم‌سازی ۶۰۰ قلاده سگ در اراک
  • ‌۱۷۰ میلیارد ریال، هزینه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد بر دوش شهرداری گرگان